Kunskapsprov för ST-läkare – anmälan öppen!
Vi fortsätter nu i samarbete med övriga specialistföreningar i den internmedicinska familjen och vår samarbetspartner, Bonnier Health Care, att utveckla kunskapsprovet för den gemensamma kunskapsbasen. I nuläget planeras det att genomföras en gång årligen, i november.
Deltagande i provet kan ses som ett hjälpmedel för ST-läkaren, handledaren och studierektorn att följa ST-läkarens utveckling avseende kunskapskraven i den ”Gemensamma kunskapsbasen för de internmedicinska specialiteterna”. Deltagarna får i samband med provet en återkoppling efter varje fråga och några veckor efter provet en mer individuell sammanställning av resultaten i de olika kunskapsfälten hemsänt till sig.
Provet sker lokalt på ditt sjukhus och anmälan sker via studierektor som även ansvarar för lokal och teknik. Observera att Google Chrome ska användas som webbläsare under provet.
Nästa provtillfälle är 22/11 2024 8:30-12. Anmälan sker via din studierektor som även ansvarar för att boka skrivningssal och ordna tentavakt, se mer information i bifogat dokument nedan. Sista anmälningsdag 31/10.
Vid frågor maila Adrian Hassler – adrian.hassler@regionstockholm.se
Anmälningslänk här – OBS för studierektorer
Information till studierektorer
Kort om kunskapsprovet:
Det årliga webbaserade kunskapsprovet i den gemensamma kunskapsbasen för de internmedicinska basspecialiteterna startade 2019 och hette under åren 2022-2023 Progresstest.
Provet erbjuds i samarbete med alla specialistföreningar inom de internmedicinska basspecialiteterna endokrinologi och diabetologi, gastroenterologi och hepatologi, geriatrik, hematologi, kardiologi, lungsjukdomar och njurmedicin. Målgruppen är ST-läkare inom den internmedicinska familjen på 2-4:e året och bygger på den gemensamma kunskapsbasen.
För kunskapsprovet faktureras 1800 kronor för varje deltagare för att täcka administrativa kostnader och framtagande av testet.
Testet består 100 st flervalsfrågor med 4 svarsalternativ. Testet utförs enskilt och utan hjälpmedel i lokal som din studierektor anvisar. Vi rekommenderar ingen särskild inläsningstid. Det finns inga instuderingsfrågor tillgängliga, men exempel på hur frågorna kan se ut finns nedan.
Resultatet kan användas för att identifiera kunskapsluckor och planera riktad fortbildning för den enskilde ST-läkaren.
Exempelfrågor Gemensamma Kunskapsbasen